MISZVR d LEARNER
future believer!! Blogging warming up!!
Faith, Hope & Love

bye2 miszvr.blogspot.com

huhuuhuu...wanna say bye2 to miszvr.blogspot.com. untuk seketika ni tpaksa bpisah ngan ko..nk exam da, lg dua minggu...susahnya nk bpisah ngan kwn2 blog ni..pasti rindu nak baca entri2 blogers tu...terasa dunia ni kecil ja dpt share ngan korang semua.. (perasan, bagus lau ada yang baca), pa2pun miszvr rasa sangat gembira bila baca entri korang semua..and i love Blogwalking so badly...muahahahahaha....


now, kena focus ngan study.. miszvr nak ber"FALL IN LOVE" with my kekasih gelap named:


1. INORGANIC CHEMISTRY
2. ANALYTICAL CHEMISTRY
3. SEPARATION AND INSTRUMENTATION IN CHEMISTRY
4. ORGANIC SPECTROSCOPY 
5. UNIT OPERASI


nid to be wif them.... c ya next time my dear readers.. sayonaraa (for a while only)...muahhhhh

cara nak tahu pakwe/makwe korang SETIA or TAK???




AloHa~~~~ uits, cni.. miszvr nak tanya ni, pakwe/makwe korang setia or tak ngan korang?????? tak tahu? leeee... ciannya tu. korang xpenah check? maksud miszvr, korang tak terasa nak tahu kah? entri kali ni timbul bila dengar bff miszvr meluah tadi petang. dia punyalah setia ngan bf dia, da sangkut cinta, da tinggi everest sayang kat dia, last2 "saya tidak setia"... hapelah pakwe camtu..(geram!!!) tembirang betul (tembirang means penipu). dia ingat senang2 arr nak kelentong women zaman sekarang!! (ops sori, emosional pla hehehe). nasib baiklah bff miszvr yang sorg ni bijak/ada idea nak check kesetiaan bf dia tu.. HOW?? hah meh cni, baca cara kat bawah ya:


cara2 mengetahui si DIA setia or tak ngan kita?

MY METRO FAIL!

ntahlah, korang perasan or tak bila baca news mymetro ari ni. ada tak yang da baca??hehe, mesti da perasan kn. tgah sibuk2 baca cerita sal tanah runtuh kat Ranau(my hometown), tiba2lah bila da habis baca baru perasan tajuk pelik. pesal pla tajuk sal bab lecur-melecur pla...? curious jap... rupa2nya, tajuk dorang silap letak.. ntahlah sapa lh editor ni, keja xpeka kowt..(huhuu jan marah, sy xtipu tau) sebgai buktinya, korang tguklah pic yang sempat di crop oleh miszvr. xda niat tau, just terasa lucu n nak share ngan kawan2 blogger. len kali 'be alert' hehe..


lau xcaya g KLIK cni..(tapi tak pasti if dorang da tukar time korang jengah link ni ya)..peace no war

"eya, sy maybe gila, tp tak bodoh macam ko"

Korang pernah tak dengar perkataan "eya, sy maybe gila, tp tak bodoh macam ko" sebelum ni? penah! laa kenapa pla? pa kes? cian korang kena cakap. tumpang sekaki lh ya.. tak penah? wahh, nsb bek lh bukan nasib korang. opppssss, jangan fikir lebih2 dulu, bukan aku bukan aku jua! baca lu apa yang saya nak bebel ni k.. ready to read? hehehehehehhe
 pa2pun, kita tenguk lu keta macam paus ni jap
 nasib baik takde lipstik.
 dua orang jak leh naik. especially for couple. hehe
korang dapat bayangkan tak lau keta ni pancit kat tepi jalan???
k lah, proceed to the story below:

alkisahnya begini..ececece. (ni kawan cakap citer benar tau). satu hari, seorang pensyarah dari satu ipta/ipts d kota kinabalu ni telah menghadapi masalah besar sangat. TAYAR PANCIT. hahhh, korang cakap pa? belum habis citer g, sebenarnya masalah besar dia tu, time dia tukar tayar yang pancit tu, tetiba lah pla empat2 nuts tayar dia tu terjatuh dalam longkang. bukan longkang kecil tau, alaa korang penah lalu tak parit sebelah bukit padang d kota kinabalu tu? besar kn, semak g tu. jatuh confirm hilang. 

I SAW THE APRIL CALENDAR!!


April da pla.. huhu..xsedar da hampir habis semester ni. assignments masih bertimbun, tp susah nak buat..sebab apa?? maybe kerana M.A.L.A.S. virus malas ni da melanda sejak cuti CNY lg. nah tu lh sapa suruh x balik kampung, stay d hostel pla(cakap diri sendiri).. ok lah, hari ni saya nak share ngan adik2 or kakak2 n abang2x yang bakal2 masuk ke Universiti or mana2 lh, IPTA or IPTS. pilih course yang betul2x korang minat. jan kerana course tu femes, then korg pun nak. NO..absolutely NO. choose what u really want to be..wish to be.

nak tau kenapa? ahhhhh, the reason is, time kat U nnt, assignment tu xdpt di kira ngan jari kaki/tangan korg.. xcaya? this is my experience. korang npk tak calendar kat atas tu? erm skg sy kat day of SATURDAY, on 8th APRIL. assigments masih ada 4, presentation still got 1(kena present this coming MONDAY of 10th APRIL).  opssss, dont say that.. i am doing it. cuma kadang2x kepala dah hang, jadi kena rest lh. tambah2x lagi, I AM NOT A GENIUS to finish it in 3weeks. eyalah, maybe dapat juga if asyik bwat assignments jak, tp x, still got to do the others tasks g bha. tutorial, quizzes, midterm exam, dll. jadi, just semangat yang boleh tolong kita siapkan semua benda tu. lau tak suka ngan subjects dalam course tu, maka terasa menyesallah korang nanti.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up