MISZVR d LEARNER
future believer!! Blogging warming up!!
Faith, Hope & Love

a day without any job...

satu hari lagi berlalu tanpa kerja.
tfikir juga, after graduate nanti, mesti susah gak cari kerja kan?
entahlah, if macamni lah yang perlu dilalui oleh para graduan, patutlah banyak sangat penggangur.
mesti fasih English+experiences. dimana nak cari experiences if nobody wanna hire us 1st.
susah susah dan terus susah. but nevermind, kita mesti berusaha kan.
just now baru balik dari interview session at Nexus Karambunai Resort 
huh, dahlah agak jauh dari Kota Kinabalu, susah g transport masuk cna.
terpaksa sewa teksi td. RM70 geng! hahahahha lucu kn.
gara2 nak sangat cari kerja, sanggup pergi cna. mula2 terfikir gak, berbaloi tak saya buat mcm tu?
at last, sampai juga d cna. then bnyak lah kisah yang terjadi.
macam2 yang terjadi, sampai tak tau amcm nak cerita kat cni.
until now, baru 2 kerja yang available untuk saya.
kerja kedai handphone or housekeeping at Nexus Karambunai Resort . ? .
entahlah. sok start keja kat kedai handphone, next week baru masuk Nexus Karambunai Resort .
but still dunno maw keja apa. binggung sangat.
erm wanna rest, really tired!


women at work!

recently..i'ma having hard time finding jobs... dunno what should i do.. bukan xda iklan jawatan kosng, tapi it was just a matter of...ARE U BRAVE ENOUGH????? that z all. kerna saya xberani bertanya, maka jadilah saya penanam anggur berteknologi tinggi skg.. stll got 2 months b4 new term started..napalah suddenly kpt tukar cuti p 4 bulan?? mana ada org yg maw bg kerja ma student yg lum graduate kn.. erm got to go now.. the PTI's childs sangat bising kat cc ni. lagipun, lapar pla ni,, c ya next time my dear fren.. xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up