MISZVR d LEARNER
future believer!! Blogging warming up!!
Faith, Hope & Love

I GOT HOSTEL YEHHHHH

Masih dalam mode teruja yang teramat sangat! yehhhh

After 2weeks having heartache waiting for the result, baru tahu sebenarnya dah lama sy dapat hostel. Sowt juga lah kan, why they didn't use the smp portal to inform the students. cepat pantas dan efektif. Walaupun ada experience di luar jangkaan berlaku, tapi semua tu terubat juga bila confirmed as a registered resident in Universiti Condo Apartments 2, called as UA2 by us. 

my experience today. 
my coursemate said, she saw my name listed and mesti mendaftar before 30th september (today). Punyalah saya teruja bila dengar that happy new from her, terus tak sabar-sabar go to UA2 untuk mendaftar. (4 ur information, sy ni dak PTI sebenarnya d hostel ni, cuz xdapat hostel, tpaksalh menumpang dulu kan). so, after singgah sekejap d 1B tengok2 IT FAIR kat baru mula hari ni, terus cepat-cepat we ols went to UA2 untuk register. But, after sampai dalam office kediaman ums at UA2, they said nama sy TIDAK DITAWARKAN TEMPAT KEDIAMAN. uwahhhhhhhhhh!!!! hampir maw menangis sy bila dengar that officer. Nasib baiklah masih leh control perasaan, jiwa dan raga, nda maw juga jatuh point depan my friend hehe.

Oleh kerana nda puas hati@marah@frust, yala kan, orang tua bilang alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke panggal tangan@gemggam bara api biar sampai jadi abu (ops betulkah tu?) jangan putus asa, maka dengan hati yang remuk redam sy went back to ANJUNG SISWA UMS@unit perumahan untuk refer my problem. Penat tau tunggu bus, dahlah cuaca sangat-sangatlah panas huh. Mungkin He never stop from blessing us, that why the officer at unit perumahan cakap just use his name to check in. 

Ada power kah nama dia?? heshhhh curious sangat tadi sampai call my friend suruh tolong check my name once again at UA2 office. Nasib baiklah my friend ni, laila, a person with good personality @caring @lovely @clever menguruskan masalah saya tu. this words "THANK YOU" me credit to she cuz berjaya menguruskan masalah sy ni.

for those who interested to know about UA2 just click Universiti Condo Apartments 2 and KIV their news.
but for those who didn't have time for it, sy ada upload juga lah pic about this UA2. hehe layannn..

taken form their website (actually tak lah cantik sangat cam dalam gambar ni ), but for most, NICE!


PTI (pendatang tanpa izin) + budi bahasa budaya kita!




woOoO..entri kali ni sy nak tulis sal pengalaman hari ni pula hehe. (walaupun tengah busy buat thesis final year project)huhu. Tadi after finish my lecture, sy terus temankan my niece to Kota Kinabalu(KK). and guess what, sy naik City Bus ( to my friends yg non-sabahan, Sabah belum ada LRT, yg ada just City Bus. ntah bila government nak buat). so time dalam bus tu, ada macam-macam ragam manusia yang boleh sy nampak n perhatikan. 

xXxXxX...suddenly, bus stopped and fetching budak-budak PTI (sy yakin sgt budak-budak tu PTI) cuz dari cara pemakaian sampai pada sikap dorang. takpe lah, dorang pun ada hak nak hidup kan, still manusia juga, but satu perkara yang betul-betul sy tak puas hati ni is about their attitude towards other passenger.
geramnya saya! eeeeeeee........

why? hah, sy geram ni ada sebabnya. ada kah patut, sempit-sempit dalam bus tu, sempat lagi teriak-teriak suruh orang masuk cepat. dahlah ada pregnant women dalam bus tu (tengah berdiri) lagi tau. 

manusia manusia. . . .
dimana hilangnya budi bahasa dalam diri kita?
dimana hilangnya rasa tanggungjawab and peka?

mata ni tak lari dari perhatikan perlakuan dorang dari kenaikan sampai keturunan bus (sabahan slang). 

International Students in Malaysia

hai hai hai hai.. tak sabar-sabar sy nak tulis dalam blog kali ni. Sy baru jak sampai from 1Borneo with my friends ( esther, tresy, & iranie ) lepas habis kuliah direct 4hours pagi tadi. ohya, before sy relate tentang my post tittle hari ni, sy maw cerita dulu lah tentang pengalaman tadi time kat 1B (1 Borneo ). ceritanya begini, sampai jak kat 1B, terus we all pun cari lah pat makan yang ada serve "sasau@ngok2@babi", hampir sejam pusing-pusing d 1B, still tak jumpa. last2 we all give up then masuk makan kat apple cafe. 

then, next singgah d "skin food store", sempat juga lah purchase 2 cute nail vita. untuk siapa-siapa yang kulit sensitif or memang nak guna product ni, better u did! hehe..memang bagus.

 50: i love this colour..

trip to manukan island

It has been really quite long time i didn't update my own blog.. how are you my dear readers? i positively think that all of you would be fine, as always. As promised earlier, here i come to update my blog about my trip to manukan island with my beloved friends.

the day before we went to manukan island, me and my niece, eva, and few other friends of mine, grace sally, jimhy, melvin and rendy enjoy the whole day at Kota Kinabalu City shopping for our trip to manukan island.

we just finished our shopping activity after 10.00pm and directly went to melvin's house to prepare our stuffs andfoods. 

AND SUDDENLY.... :) ..the flash started pointed to us. every pictures taken captured our sweet memories, and be please to see it by your own lovely eyes..  

 night before the trip.. me making sandwich with eva
semua ada..

 me, eva & grace sally on the boat to manukan island.. 
opsss...arrived dy..

 MANUKAN ISLAND...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

up